Jag älskar sommaren




Idag har jag fått tillbringat tiden till det jag älskar. Solen, Mamma, båten, sjön, vattnet, godmat, gott fika, underbara personer och bara tagit det lugnt. Jag älskar het klart sommaren. Fått pratat med Bella Julia och Steffi idag och jag saknar dem så. Man är som en liten flicka. Som om jag längtade till jultomten. Så är längtan till dom. Åker om drygt 2 veckor. och jag typ längtar ihjäl mig. Tror det är bra att längta lite faktiskt :)

Idag har jag iaf vart ute på sjön, Hade en lugn förmiddag. Oliver kom och ville bli sommar snygg i håret. Mamma och jag åt lite lunch och packade sedan sakerna och åkte till Jenny och willma och hämtade upp dem och sen ut på sjön. Tog även en pripp runt i sjärgården innan vi åkte hem. Nynäshamn är så fint ♥ Bara med rätt väder så!

Har vart i stallet och tagit hand om pollen. Ska försöka att sitta upp till helgen tänkte jag. Får se hur det blir med alla plander som jag har i helgen. Både Steffi ska komma, sjön och häst och shopping men jag lär nog få välja bort nått...


Nej nu blir det duschen och sänge, Godnatt mina läsare hoppas ni haft en bra dag!

Besviken..

Ibland så händer det saker och det värsta är när jag känner mig besviken. Besviken på annat folk. Eller arg på folk som säger så mycket och sedan bara skiter i en och "dissar" än. Sånt blir man så trött på, Iaf jag som person.

men men jag ska inte haka upp mig på det. Det gör det inte bättre men jag var tvungen och tala av mig lite. Nu ska jag fixa och så här hemma. Sen kommer oliver som vill bli klippt och sen ska jag försöka att hinna till stallet en snabbis..


PUSS

yeeeeeee





Nu har jag en liten känsla om att snart är jag igång med gymmandet igen.. Har vart lite lågt med det där sen jag kom hem från Ibitza och sen vart man lite sjuk och sen lite mer sjuk och sen har man lixom aldrig pallat sig till gymmet. Men nu känns det som om det är igång igen!


Kom precis ut från duschen. Var på gymmet och gjorde bara av med lite energi. Imorgon tar jag ledigt från jobbet och tar en fet sovmorgon och sen tänkte jag ta en jogging tur och sen åker jag nog ut på sjön med Mamma och Jenny och co.

Klickat hem.


Lite av det här är det jag har klickat hem i veckan !




















2 par skor, klänning och byxdress från Have2have

sen två toppar från Bubbleroom.

Jag älskar sommaren




Dagen idag har iprinsip sätt lika dan ut som igår. Dock har jag strejkat lite mer på jobbet idag än vad jag gjorde igår. Hade 30 Grader i Tumba och gick iprinsip bara i bikini hela dagen men satt dock inne lite mer idag än vad jag gjorde igår. Har gjort ont i hjärtat och jobbat nu när det är sånt jävla fint väder. Vill bara ut på sjön och sola och bada och ha semester. Men hoppas vädret håller i sig. Ska visseligen vara glad att man kan bättra på brännan på jobbet ;)

Har vart i stallet idag också en snabbis efter jobbet. Mockat och borstat och tagit hand om min älskade häst. han mår bra nu så ska logera han nu någon dag och tänkte sitta upp i helgen :)!

Nu ska jag smälta middagen och ta en kopp kaffe och sen blir det gymmet :)



Chingen pingen!

Hej sängen och tja kudden




Har precis lagt mig i sängen och trodde jag lagt mig i någolunda tid men nää. Lika sent som vanligt. Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg men får se hur det går...

Var nyss på gymmet och det var lite segt i början men sen kom jag igång. Kunde till och med stå på rull bandet idag utan att få ont i mina smalben. Jag vart typ överlycklig och kunde änsligen springa med glädje utan smärta. Sen vart det lite mer övningar och kände att vissa tog rijält :) Nu blir det hård träning innan semestarn!

Imorgon blir det jobb i hetten. Hade tänkt att jobbstrejka imorgon men det gick inte så bra :/ Så lär vara död imorgon när jag kommer hem..



humöret på topp eller nått

Känner mig lite bättre idag. Lite gladare, lite piggare och lite friskare i huvudet :) Det är ju bra det iaf :)


Jobb dagen har rullat på bra trots dem 28 graderna som jag har jobbat i. Gör inget att stå i bikini och jobba, Får ju en jävla snygg bränna på köpet så det tar jag ;) Kom hem och har fått jätte god middag. Så nu ska jag bara få i mig lite kaffe och sen vila magen och sedan rulla ner mot gymmet ! Aldeless för vart för att vara ute och springa. Mycket skönare nere på gymmet där det är svalt :)



Hoppas ni haft lika bra väder som jag har haft :) I helgen blir det en massa båt utflyckter :D !

Hoppas på en ny design snart..

Eller snarare rätt omgående. Trött på dessa nu. Syrran har ju lovat mig en som sagt eftersom att hon skäms över dem som jag använder nu .. Ska ut på Fredag och fota lite tror jag. Syrran och jag är ledig så tror vi kör då :) Har även kollar runt lite på olika bloggar och har faktiskt hittat än :)

Vart inte riktigt som jag ville igår..

Vart inge bloggande igår. Dagen igår vart inte riktigt som jag hade tänkt mig. Började med att kusinerna inte kom. Sen så var jag på sjukhus i några timmar och det är inget som jag delger mig om här på bloggen. Men jag vart helt slut när jag kom hem och somnade skaplig tid och sov ända tills jag skulle upp. Och har iprinsip vart trött hela dagen också. Dem måste tagit slut på alla mina krafter på sjukhuset.

Som sagt. Jobb idag och som sagt gris måndag. Jobbet gar bestått av det här, Och vi borrade runt 450 st! JA!
Kom hem och har bara tagit det lugnt. Lagat lite mat och till och med tagit mig en powernaap och tvingade syrran nyss att fota lite härliga sommar bilder. Men ska fota mer på fredag när vi är lediga :)

Puss

duktig flicka jag!

Tjena Tjena bloggen!

Har precis kommit ur en skön dusch. Morgonen började med uppstigning runt kvart över 7. Åkte till stallet och tog hand om mina polle. Avslutade med en jogging tur runt slingan. Rätt skönt så där innan frukosten. Trodde att det skulle vara värre men det gick skit bra.

Sitter och väntar på att klockan ska bli tio över tio. Då är nämligen Kenza på tv4 morgon. Lite kul och se vad hon säger. Sen kommer kusinerna om en timma ungefär. Träffar dom inte så ofta men ska bli trevligt !!




Snygg sööt och ja allt. Finns ju ingen perfektare människa. *avis*

Internet shoppat

Har suttit och kollat en massa kläder på Internet, typ hela dagen. Och nu har jag till och med klickat hem två par skor. Två tröjor och en kofta :) Men jag är inte klar... Har nämligen 50 % rabatt på Nelly.com och jag vet inte vad jag ska köpa. Man måste ju nästan klicka hem nått när man har så mycket rabatt :)

fått i mig lite popcorn. Blir nog snart sägen tror jag eller får se om mamma kan försöka hjälpa mig lite med shoppingen ;)

Mysspys

Ursch känner mig inta alls frisk och pigg som man ska göra. Utan inte sjuk och så men nått är som det inte ska..

Ikväll blir det bara ta det lugnt med min älskade familj. Jag gör det inte så ofta så därför tänkte jag passa på nu. Blir dock bara jordgubbar, ramlösa och popcorn för min del men det är så jävla gott! Just nu sitter jag i ett skönt fotbad. Man måste ju ta hand om de två som tar all stryk på hela kroppen. All tygnd lixom :)


Nelly.com

Mina designade klänning på NELLY.COM

Jag är med och tävlar om att vinna på nelly.com

Man får göra designa sin egna kläning. Skit kul med du får även 50 % rabatt också när du har designat klart!


WOP WOP


trött i mina ögon

ligger lite halft i soffan och tar det bara lugnt. Precis fått i mig lite sill lunch. Har suttit och beställt hem lite vitaminer. Var hos en Kinesologi i Onsdags. Andra gången jag var där och hon kollade bland annat vad som fattar ur min kropp. Så bland annat en massa magnesium och sen ska jag äta glukos eftersom att jag har så ont i mina leder. Glykosen behöver jag äva i hela 4 månader. Så får se hur det funkar. Det är värt ett försök med tanke på att kinesologi är lite Häxform.. Tycker jag då.

Igår var det som sagt midsommar. Hade en helt underbar dag på skön med härligt folk med god lunch. Åkte hem runt 15.30 tiden och åkte till stallet där det hände lite saker som egentligen inte ska ske. Blev bemött av slakt bilen när vi kom till stallet och det visar sig att en häst måste tas bort fort. Så vi fick lotsa denna slaktbil till sommarhagen där då olyckan hade hänt. Så både jag och mamma vart lite skärrade under den tiden.. Men vi kom iaf hem till slut och fixade oss inför en grill middag hemma hos mamma och pappas kompisar. Skit trevligt hade vi. Jag drog runt 10 tiden och hade sedan en sisådär kväll med gamla vänner. Men men det kan inte alltid vara bra.






Idag blir det nog bara en snapp dag. Kolla film och umgås med min familj!


Midsommar

Så härligt med midsommar! Solen tittar äntligen fram från det mörka målnen som vi hade igår och jag tror faktiskt att vi får sol som jag önskade mig :)


Ska snart bege mig ut på skön med en massa trevligt folk. Blir bland annat sill lunch som man brukar säga. Hoppas på en mys dag ute på sjön. Sen blir det hem och svida om till middags kläder. Blir middag hemma hos fam. Lindberg. Trevligt Trevligt. Sen drar vi till med Raj Raj :)



Ha en trevlig midsommar :)

Äntligen helg bitches

Fy fan vad skköönt i med helg. Dagen på jobbet har bestått av en massa kontorsjobb. Lite skönt dock men lite tråkigt. Men jag får nog tacka och ta emot helt änkelt.

Kom hem och har midsommar städat lite. Vart och tagit hand om min trasiga häst och nu sitter jag med färg i håret och är egentligen avundsjuk på mina kompisar som sitter på en stor Ö och bara sitter och njuter av livet och lägger ut en massa bilder på facebook som jag egentligen saknas på.... Men jag tar mitt sen!! Hade med andra ord inte suttit dåligt med en kall nu lixom.

Ikväll blir det till att bli lite frisk. Fixa och dona lite inför midsommarafton imorgon och sen se till att man blir snygg och får sömn ;)


Vart hemma idag med...

Har precis vaknat och känner att det faktiskt börjar bli bättre. Lite huvudverk så här på morgonenen men resten är bättre :) Så ska faktiskt ta mig till jobbet imorgon. Dock bara två arbetsdagar kvar men men. Det är dock lite pengar :) Jag som behöver allt pengar som går att få ta iaf.



Nej nu ska jag ta och äta lite frulle :)


hatar att vara sjuuuuk.

har precis fått en jävla förkylning. Snorig hostig och allt är bara förjävligt. Känner ingen smak och är inte hugrig för den delen. :( Har legat i sängen konstant hela dagen, :(

ursch för att vara sjuk!


jag älskar min syster också! Du är bäst <3

modellat

klockan är sent och jag har precis vart ute och modellat lite i regnet. Bjuder på ett litet smakprov.





regn är sååå tråkigt

Det har regnat konstant här i Nynäshamn idag.. Ursch för Regn men det torra gräset blir nog glad och fram för allt min häst blir nog glad!

Har inte gjort så mycket idag faktiskt bara gått och stotat här hemma. Inte orkar göra ett piss men jag har fått upp en fin hylla i mitt tomma rum.



Lite svårt att välja vad jag ska ha på hyllan. Men jag ska nog köpa mig små söt blommor, som jag kan ha där :)



Tro hopp och kärlek

Sitter i sängen och har velat blogga hela dagen men det har lixom inte funnits där. Jag vill men kan eller orkar inte.. Just den här känslan att man vill så mycket och jag vill och jag vill men själva orken eller känslan att göra det finns inte. Och så fort jag inte kan göra nått jag vill blir jag till tårar. Just denna dag har vart sån. Jag har velat gråta till allt men jag har inte kunnat. Vet lixom inte vart jag är påväg. mitt liv, Mina känslor, Mina tankar, Min kropp. Jag vet inte ett skit just nu känns det som..

Idag har jag hittat en sak, jag hittade mitt allra första smyckes skrin. Där alla mina smycken från dop och andra fina smycken från mina första år. Jag vart lite rörd men samtidigt upptäcker jag att jag har ett halsband som betyder just Tro hop och Kärlek. Det var bara själva smycket och det fanns ingen kedja så jag ska försöka gå ner med en kedja i guld som fanns i skrinet och var full med knutar och så ska jag försöka att köpa en ny. Men när jag just höll i denna symbol i handen kände jag just att det här är jag. Tro hopp och kärlek är nått jag behöver gå efter. Nått jag har känsla för.



Exakts så här ser mitt smycke ut!

Äntligen ..

Nu ligger jag äntligen i min säng. Det har vart så sjukt mycket idag. Stallet nästan hela dagen och fram och tillbaka och fix och trix med det här 60 års jubileumet så tror det kommer bli någolunda lyckad med tanke på att det känns som om det bara är jag och två till som fixat det här...

Men nu känns det som om allt ändå ligger rätt bra till :)


Hoppas alla haft en bättre dag än vad jag har haft :)


PUSS

holiday

Nu kan jag andas ut och ta min helg. Sitter hos Steffi i Zinken och bara tar det lugnt. Blir lite köttbullar med pära och sås till middag och sen hittar vi nog på nått lugnt :) Ska sova här och sen blir det mot nynäs imorgon bitti runt 10 tiden mot naprapaten. Tycker inte att det är jätte kul hos naprapaten men i vissa lägen skönt. Sen blir det lite fix inför 60 års jubileumet som är på Lördag :)


Hoppas ni får en bra dag :)

Svar på Frågan

Lisa

Vart jobbar du någon stans? Jag frågade en fråga för länge sen om du klippte folk på salong eller om du klipper folk hemma eller jobbar du på salong :) Kan jag få svar?



2011-06-13 @ 21:39:36




Just nu jobbar jag hos min pappa för tredje året i rad på Svevia. Jag tycker inte det är jätte kul men bra pröjs och är där anledningen för att jag inte fick eller hittade ett annat jobb men jag trivs så bra där så jag är glad.

Jag klipper mina "kunder" hemma. Jag har en egen salong i bastun. Mer användning för salong nu än för bastu och dusch. hihi




Så här ser det nämligen ut.



HISSEN & DISSArn

Jag ger STÖRSTA Dissen till denna usla och dumma låt som har skit dålig text men som sätter sig rätt bra i huvudet!





Och sen ger jag en stor Hiss till denna underbara tjej, Skön låt som får mig att ta sats in i livet!











Just nu vill jag leva, just nu.

Det är alltid så mycket som man vill få gjort under dagar man då är lediga. Man vill så mycket med sig själv och allt. Men just jag är sån person som knapt hinner hälften. Jag älskar att planera saker och vill göra en massa men man kan fan aldrig göra det eller man hinner inte eller så är det nått annat. Sånt gör mig så jäla förbanad. URSCH vad jag bara hatar det!

Precis kommer hem från stallet. Var där och hämta moppen. Nu blir det till att fixa lite. Ska försöka att fixa några bild kolage. Inte super bra på sånt men jag ska försöka :)

imorgon blir det jobb och fölt av mys inne i stan med mina bästa flickor! ♥




Kola Tårta

Snart kommer en klipp kund som jag ska klippa :) Aldrig träffat personen förut så det ska bli spännande :) Jag och mamma håller på och bakar en kola Tårta så vi får se hur den blir den :) Kommer iaf nog blir super gott :)


Puss

God morgon





Idag är det onsdag och jag ska faktiskt snart hoppa in i duschen. Sen ska jag ta mig ner till hårfin :) Mikaela ska få äran att klippa mitt slitna äckliga hår. Kan säga att mitt hår behövs verkligen klippas.

Sen ska jag nog ta mig till stallet. Behöver rida lite innan massören kommer och sen är det massa saker som måste fixas nu innan 60 års jubileumet.



Puss

Mycket just nu.

Bild från Visningen



Har äntligen satt mig ner. Det har vart en full späckad dag måste jag säga. Jobbet gick väldigt fort idag även fast det var lite långtråkigt :) Fick sätta mig på tåget på vägen hem. Hatar att sitta på tåget när man är ofräsh men man har inte så mycket att göra ..

Kom hem slängde i mig mat och åkte till stallet för träning. Träningen gick super bra. Älskade häst ♥ När vi kom till stallet träffade mamma och jag en person som haft en väldigt jobbig period. Mamma stod i tårar och jag höll mig undan men jag tycker att såna personer är så starka så man blir nästan bara tårögd av att se personen, för man vet att man är svagare än den. Så inponerad på sånt folk ♥ 

Nu sitter jag iaf. Försökt att fixa lite med detta 60 års jubileum som är på Lördag som har vart lite till och från. Det dära 60 års jubileumet har verkligen gjort mig både tårögd och arg och förbanad. Så har fått lite årdning iaf. Tagit mig en kopp tee och tänker över hur jag ska göra imorgon. Blir inget jobb i morgon men det blir en massa annat ist.


Godnatt :)

Första jobb dagen, CHEK!

Ska snart hoppa i duschen. Har vart i stallet och Joggat hästen lite :)

Som sagt första jobbdagen idag. Riktigt nöjd med dagens insatts på jobbet. Så nu tycker jag att jag är värld en sköönt dusch och sängen ♥  För det blir ju jobb imorgon med.. Får dock en litens sov morgon föe chefen årkade inte hämta mig så tidigt :) hihi



Hoppas ni haft en trevlig dag :)

Born this way

Helt slut i kroppen. Sitter i soffan och har typ sovit några timmar på soffan tillsammans med min mamma. Tävlingen gick bra :) Hade 4 fel i en av varje klass men jag är nöjd och har världens bästa häst ändå :)!!

Åkte från steffi halv 9 imorse. Somnade direkt på tåget och vaknade upp i ösmo. Skit skönt med direkt tåg. Hunnit haft två möten idag också efter tävlingen. Nu ska jag och min mamma mysa sönder. Så himla skönt att det bara är hon och jag hemma. Ibland tror jag att det behövs :)





Lite Tequila och jordgubbs mojiito






Lite Tequila och jordgubbs mojiito







Tack för en underbar helg alla människor :)


Zinken

Hej alla läsare. Blivit lite dålig uppdatering sen i går då ja först slutade skolan igår och sen har jag vart hos Steffi här i Zinken. Festat och vart inne i dimman. Men det har vart väldigt lugnt. Idag har käre William kommit hit så man är som en ny person. Helt över lycklig typ!

Legat på stranden hela dagen. Fått en rijäääääl bränna. Nu blir det en återställare.. Nää så farligt är det inte. Men vi ska laga lite goood mat och sen blir det nog in i dimman.

Imorgon blir det ändå upp rätt tidigt:) KM hoppning och jag vill ta segern :) Självsäker... hahaha



PUSS

trött men inte sova än..

Sitter och lyssnar på en massa härliga låtar. Sånna där låtar som man har ett minne av. När man tänker tillbaka och bara säger, åhhh vad jag saknar den tiden. Ursch man plågar nästan sig själv lite, men jag tror att det faktiskt kan vara bra att lyssna på sånt ibland för att få en bekräftelse om att man har vart med om nått bra här i livet!

Har vart i stallet och firat syrran. Har till och med hunnit tagit en PN och nu blir det good mat med familjen. Farmor och farbror är här och det är typ den ända skläkten jag har. skit tråkigt :( .. Men men :)




Hoppas ni också får good mat idag :)

Skol avslutning

Idag slutar lille syster nian och jag kan inte fatta att tiden går så fort. Jag tar lixom, studenten nästa år. Nej nu ska jag få i mig lite kaffe och sen ska vi alla röra oss mot skolan. Sen blir det en massa fika :)


Puss

pigg som en fååågel

Sitter i min säg och funderar på vad jag ska göra. Så himla rast lös nu för tiden. Eller undra om jag är uppe i varv så mycket och hinner inte andas ut och är så uppspelt  (?) Det är frågan...

Funderar på om jag bara ska hoppa i duschen och göra hår inpackning och sånt. Sen bara hoppa i sängen och ta det lugnt :) Tror jag är värld det. Idag har jag även införskaffat mig lite sommar prylar till min kropp.


Puss

blogg problem

Hej hej.

Haft lite blogg problem dem här senaste dagarna. Nått som inte vart som det ska då jag bytte min mail adress på bloggen och så råkade jag så klart skriva fel så fick kontakta blogg.se kundservice så nu är allt som det ska iaf.

Idag har jag bara tillbringat tid med mamma. Käkat lunch och bara tagit det lugnt. Städat och bakat lite eftersom att farmor kommer ikväll och min lilla syster slutar nian imorgon så imorgon blir det stor firande.

Har även vart ute på ringvägen och solat med Jennifer. Jätte sköönt ute idag fast det vart lite mulet men vi hade tur med vädret där ute måste jag säga!


Nu håller jag på och kokar en majskolv, Majskorv som jag brukar säga. Sen blir det stallet. :)

Hoppas alla haft en trevlig dag :)

trött

Ibland kan jag blir så less på fuckat folk. Människor som är vuxna i 40 års åldern. Dom kan iprinsip kläcka ur sig vad som helst och det är det som gör mig så jävla arg..

Men iaf. Sitter och gluttar lite på BB finalen men min tv är som den är.. Hackar som fan och alla andra tv aparater är upptagna så man får helt änkelt nöja sig. Ikväll händer det nog inte så mycket. Bara ta det lugnt :) Har blivigt rätt bra på det eller vad tycker ni?


Hare

Mot gymmet!



Åker mot gymmet med mamma. Dom kom hem vid 12 tiden så vi har vart och handlat lite och fikat och så. Kusin Vitamin har kommit idag också och stannar ett tag ;)

Hoppas ni får en bra dag.

Jätte mysig kväll

Sitter i uterummet med mina gamla klass kompisar inklusiv Susz som man inte alls träffar ofta men vi sitter och bara pratar och myser. Bella Steff och Julia har precis lämnat oss. Dom som är så duktiga och jobbar på en Söndag lixom .. Vi har iaf käkat god mat och spelat kubb!






















God morgon




Sitter i soffan med syrran och har precis fått i oss frukost. Vaknade för bara några minuter sen av att syrran skriker , vi måste ut och sola! haha inte varje dag man vaknar upp av sin syter.

Nej nu blir det väl sola lite sen blir det lunchmöte klockan 13.00 och sen är det rida polle och sen är det Tårttävling i stallet som man har fixat för stall flickorna.

Ikväll kommer mina underbara flickor hit. Vi ska grilla och ha mys :)

Fredag

Shit vad tiden går fort. Men men. Han inte blogga så mycket igår. Blev inge gym men tog mig en promenad när jag mötte Steffi när hon kom med tåget. Hade en jätte trevlig igår med henne och a det kunde ju lixom inte bli bättre. Tycker om dig min vän. Du gör mig glad. Men iaf som jag skrev i förra inlägget om några kaddkake muffins :) Dem blev gjorda och goda.

Wolla



Idag har det tamme fan vart HOT HOT! Jag och steff har bara tagit det lugnt. Var i stallet en stund och hade lunch möte. Solat lite och bara fått vart idag och det behövde jag verkligen. Nu har Steff åkt hem och jag har precis duschat och så. Hängt tvätt och till och med lagat spagetti och köttfärssås!

Nu blir det Änglagård med systern min ♥

Torsdag

Tja tja!

Sitter i soffan med syrran. Har inget bättre för oss faktiskt :( .. Funderar på om jag ska gå ner och ta en repa på gymmet. Har faktiskt inte någon träningsverk så då kan man ju bara köra på ;) Sen funderar jag på om jag ska ta mig och baka lite kladdkake muffins så jag och syrran får lite efterrätt idag :) Mums.

Ha en bra dag!

Bjuder på en underbar låt ♥

Onsdag

Tja tja bloggen.

Det har verkligen vart full rulle för min del idag. Gick upp klockan kvart över 11 och drog mig rätt fort mer på gymmet. Lillan kom in där när jag ca kört 25 minuter. Och så hängde jag med hennes träningspass hela gymmpasset. Hon körde helt klart skiten ur mig, men det behövde jag kan jag säga!! Sen hem och äta lite och satt bara och fördröjde tiden till syster kom hem. Och idag tog alla Nynäshamns gymnasiet studenten så det var faktiskt lite frästande att höra dom utanför en.. BARA ETT ÅR KVAR :D !!
Drog mig till stallet och sen hem. Syrran och jag gjorde våran berömda cezarsallad,mmm! Men nu har jag duchat och tänkte gå upp och koka lite kaffe och sen blir det nog bara att lööka :)


PYSS